ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ
1. Δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά για την ηλεκτροδότηση του πελάτη.
  • Αντίγραφο Οικοδομικής Άδειας θεωρημένης σύμφωνα με το Ν. 1512/85 για ηλεκτροδότηση ή το έντυπο της Εγκυκλίου 61/85 (αποστέλλονται υπηρεσιακά).
  • Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου - Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε.) του Ν. 4483/65, με την Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (Ε.Η.Ε.) του ακινήτου. Όψη Μπροστά ,  Όψη Πίσω , και λοιπά έντυπα σε συμπιεσμένη μορφή .
  • Θεωρήσεις της ΥΔΕ από τις αρμόδιες ΔΟΥ του Ιδιοκτήτη και του Ηλεκτρολόγου ή Βεβαίωση από τη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη.
  • Δήλωση του οικείου Δήμου με τη χρεωστέα επιφάνεια για Δ.Τ., Δ.Φ. και ΤΑΠ.
  • Άδεια Εγκατάστασης ή Λειτουργίας αν πρόκειται για βιομηχανία ή βιοτεχνία.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
    Το μισθωτήριο Συμβόλαιο ή Τίτλοι ιδιοκτησίας δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία να κατατίθενται υποχρεωτικά για την ηλεκτροδότηση ακινήτου. Απαιτούνται από τη ΔΕΗ στις περιπτώσεις διαδοχής που υπάρχει χρέος, με σκοπό να διαπιστωθεί αν οφείλει ο νέος καταναλωτής ή όχι. Για το λόγο αυτό να ενημερώνεστε αν πρέπει να προσκομίσετε μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά και μισθωτήριο συμβόλαιο ή όχι.
2. Αρχική Ηλεκτροδότηση κτίσματος (π.χ. μονοκατοικίας, πολυκατοικίας, διαμερίσματος, μαγαζιού, βιομηχανίας - βιοτεχνίας κ.λ.π.).
    Για να γίνει η ηλεκτροδότηση σε ένα ακίνητο, αρχικά χρειάζεται να γίνει αίτηση αφού έχει προσκομισθεί υπηρεσιακά από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο θεωρημένο αντίγραφο της οικοδομικής άδειας με την προβλεπόμενη θεώρηση για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου. Στις περιπτώσεις βιομηχανιών - βιοτεχνιών και αποθηκών, ταυτόχρονα με την Οικοδομική Άδεια θα πρέπει να κατατεθεί και Άδεια Εγκατάστασης ή Λειτουργίας.
    Κατόπιν, θα ενημερωθείτε από το αρμόδιο Γραφείο ΔΕΗ για τα επιπλέον δικαιολογητικά που χρειάζεται να καταθέσετε, τη συμμετοχή που πρέπει να πληρώσετε, την προκαταβολή έναντι κατανάλωσης που πρέπει να καταβάλετε και τα Τέλη Αρχικής Σύνδεσης και να υπογράψετε Συμβόλαιο Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, προκειμένου στη συνέχεια να συνδεθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου